Värdera din lägenhet

Fri värdering av din bostadsrätt
 

För de allra flesta är en bostadsvärdering det första steget i en försäljningsprocess. Det ger en bra bild av hur mycket du kan investera i en ny bostad. Vi erbjuder fri värdering till alla våra kunder, så tveka inte att kontakta oss.

BLI KONTAKTAD AV EN MÄKLARE

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

En fri värdering av din lägenhet är en bra start för att få koll på bostadens värde. Men vägen till en lyckad bostadsaffär handlar om mer än värderingen. En värdering, hur korrekt den än må vara, är långt ifrån synonym med slutpriset. Vi värderar alltid din bostad heIt gratis, samtidigt som vi kommer med rekommendationer och förslag på insatser som kan höja marknadsvärdet ytterligare.

Så går en fri värdering till

Först och främst tittar vi på marknaden, aktuell ränteutveckling, inflation och hur bostadsutbudet ser ut för tillfället. Värderingen skiljer sig sedan något beroende på om det är en lägenhet, hus eller villa.

Värdera din lägenhet

När det kommer till lägenhetsvärdering är boytan ofta mindre än i ett hus, därför blir det extra viktigt hur planlösningen ser ut. Vi ser också över bostadsrättens skick och läge, om lägenheten har balkong, kakelugn eller annat som höjer värdet. Byggnadsår, utsikt, takhöjd, boyta, antal rum och bostadsrättens läge i huset är också avgörande faktorer för bostadens värde. Finns det hiss i huset, hur ser föreningens ekonomi ut? När byttes stammarna senast? Det är ytterligare frågor som är aktuella i samband med en värdering. 

Värdera lägenhet

Åtgärder som höjer värdet på din bostadsrätt

Balkong

Se till att balkongen är i bästa skick inför försäljning. Du kan olja in trägolv eller lägga utomhusklinker för att på ett enkelt sätt höja värdet.

Måla väggar

Fräscha upp väggarna är ett enkelt och effektivt sätt att höja värdet i hemmet. Genom att måla med en ljus kulör på väggarna, kan du lyckas få en värdökning på upp tll 5 procent.

Köket

Glöm inte bort detaljerna som är viktiga för helheten. Byt ut bänkskivor, handtag och köksbeslag. Byt gärna ut gammalt kakel mellan diskbänk och väggskåp.

Första intrycket

Första intrycket är jätteviktigt när det kommer till att få en känsla för bostaden. Måla den i en ljus kulör för att skapa mycket rymd och sätt upp en spegel som förhöjer intrycket av yta ytterligare.

BLI KONTAKTAD AV EN MÄKLARE

Få kontakt med en mäklare som är expert på just ditt område.

✶ Obligatoriska fält

Tillbaka till toppen