Daniel Sülla

Prestationer på hög nivå i Tuve

Vad är det för likhet mellan en pilot och en mäklare? Båda behöver ha noggrannhet som ledstjärna för att kunna förmedla trygghet och prestera på hög nivå. Det menar Daniel Sülla som har erfarenhet av båda yrken.


Redan i mellanstadiet hade Daniel Sülla bestämt sig för att bli pilot. Vid 27 års ålder landade han sitt första jobb inom flyget. Efter nära tio år i branschen hade han dock fått inblick i branschens baksidor och börjat inse att barndomsdrömmen inte blommat ut i den arbetsvardag han tänkt sig. Istället skolade han om sig till mäklare.

– Under våren 2016 gjorde jag praktik på Erik Olsson i Göteborg, och till sommaren, när jag fick min registrering, började jag här som mäklare. Med mig i bagaget från tiden som pilot har jag en väldigt hög yrkesstolthet, vilket präglar mitt arbetssätt, berättar Daniel Sülla.

När Daniel berättar om sig själv för sina kunder brukar han lägga till att han dessutom hunnit jobba som säljare i många olika branscher.

– För mig är försäljning som vilket idrott som helst: ju mer du övar, desto skickligare blir du. Hemligheten ligger i att ta reda på vad kunden verkligen vill ha och se till att leverera det. Jag är också noggrann med att hålla säljaren involverad genom hela processen, vilket jag vet uppskattas mycket. 

Att han lyckas väl i sitt arbete bevisas av de många säljare som rekommenderar honom till vänner och bekanta, och alla de köpare som låter honom sköta deras försäljning. Han har dessutom blivit utsedd till Årets Rookie på Erik Olsson, tack vare sina prestationer.

Daniel vill dock lyfta fram att mäklandet inte är en ”one man show”. 

– Jag kan jobba både mycket och engagerat för mina kunder, eftersom jag får hjälp av min grymma koordinator Amanda. Dessutom har vi som jobbar på Erik Olsson en stor fördel i att ha egna fotografer och bildredigerare att samarbeta med, en hel marknadsavdelning som servar oss. Jag gillar också att fixa event i Tuve och är jätteglad att vi i Göteborg har en superengagerad eventkoordinator som avlastar mig med planeringen.

 

Var hämtar du energi för att kunna ge järnet på jobbet?
– 
Jobbet i sig ger energi, eftersom jag älskar rollen som mäklare mer än rollen som pilot. I hela mitt liv har jag velat överträffa de förväntningar jag har på mig själv och jag trivs med utmaningar i vardagen.

Du har en del av Hisingen som ditt fokusområde, varför det?
– Mitt område är Tuve, med Brunnehagen, Arvesgärde och Glöstorps Röseväg som de stora delområdena. Står jag högst upp på Glöstorps Röseväg och tittar ner ser jag hela mitt område, vilket är riktigt coolt! Tuve passar mig bra med tanke på närheten till olika natur- och parkområden – jag är själv en friluftsmänniska. Och de som bor här är vanliga människor, precis som jag. 

En stor andel av de som bor i Tuve jobbar på Volvo, eftersom kommunikationerna dit är utmärkta. Närheten till denna stora arbetsplats gör att många som är ute efter en bostad i området är från en annan del av Sverige än Göteborg.

– Med tanke på att jag också är inflyttad förstår jag vad köpare vill veta när de kommer till en ny stadsdel. Tuveborna brukar själva kalla området för ”centrum fast på landet”, vilket är ganska talande, eftersom det går fort att ta sig till både centrala Göteborg och grönområden. På visningar brukar jag trycka på att det bara tar 15 minuter med buss till centrum och att det är nära till både vardagslyx liksom mysiga promenadstråk. Vilka är Tuves främsta highlights?

– Jag gillar 4H-gården. Den sköts väl och är därför alltid fin. Tuvebagarn på Tuve torg är riktigt bra. Där stannar jag gärna och köper fikabröd till mina möten. Om jag själv ska ta en fika åker jag till mitt favoritställe Alkemisten, som förvisso ligger i Nya Kville och inte i mitt fokusområde, men det är på vägen till kontoret med parkering utanför. De har fantastiskt bra kaffe.

Hur tror du att Tuve kommer att utvecklas framöver?
– 
Det är och kommer att fortsätta vara ett bra ställe att bo på. Just nu händer det mycket med nyproduktion, ny skola och en rejäl uppfräschning av torgområdet. Det ska bli spännande att följa utvecklingen! 

Så här säger en säljare om samarbetet med Daniel:

– Jag har sålt med en rad olika mäklare och alltid tyckt det är ganska lika från fall till fall, men med Daniel är det annorlunda. Det är som att han har en egen nisch och den handlar om att ge god service. 

Publicerad: 12.01.18 

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

DANIELS KONTAKTUPPGIFTER

Tillbaka till toppen