Rebecka Persson

Drottningen av Kungsklippan

 Rebecka Persson är mäklaren som äger på Kungsklippan och som likställer thaiboxning med yoga. Mäklar gör hon helt enligt den gyllene regeln – att verka som den mäklare som hon själv skulle önska ha bredvid sig i sin livs affär. En mäklare av rang i tid och otid.

Ända sedan Rebecka träffade grundaren Erik Olsson under en föreläsning på universitet så visste hon att det var för Erik Olsson Fastighetsförmedling hon ville arbeta. När Rebecka sedan efter sina studier, 2013, påbörjade sin karriär blev det med start på Malmö-kontoret. Här lärde hon känna både företaget och branschen väl och resultatet lät inte vänta på sig. Redan efter första året kunde Rebecka titulera sig Årets rookie Sverige. Därefter väntade Stockholm – och Kungsklippan.

Det sägs att du kan Kungsklippan utan och innan – hur blev detta område din favorit?
– När jag kom till Stockholmskontoret och skulle se över ”mitt” område fastnade jag direkt för östra Kungsholmen och Kungsklippan. Nära till natur och vatten men ändå så nära city. Här finns en härlig mix av både funkisbostäder och sekelskifteslägenheter – och för att inte tala om alla härliga människor! Dessutom ligger här även en av Sveriges största bostadsrättsföreningar, Brf Kungsklippan.

 

Du blev årets nykomling under ditt första år på Erik Olsson och efter det har framgången bara fortsatt. Vad skulle du själv säga utmärker dig som mäklare?
– Jag vill ge det bästa och lite till. Jag brukar själv tänka mig in i rollen på andra sidan: Vad skulle jag vilja att min mäklare gjorde för mig? Det är ju ofta ens livs största affär..

Att Rebecka Persson brinner för sina kunder och människor överlag råder det ingen tvekan om. Hon lovordas av såväl kunder som kollegor där engagemang och förtroende är ständigt återkommande beskrivningar. Men sen handlar ju också mäklaryrket om så mycket mer än att bara sälja en bostad - i alla fall om du frågar Rebecka.

– Som mäklare så måste du alltid sätta kunden i främsta rummet. Vara lyhörd men ändå vara experten som kan ifrågasätta, vara ärlig och rekommendera annorlunda. Men framförallt så måste du förstå och respektera människan bakom affären och ha ett genuint intresse för att hjälpa till.

Du lämnar nu över stafettpinnen till Beatrice Anderberg som kommer att täcka ditt område medan du är på mammaledighet. Finns det något särskilt du kommer skicka med henne? 
– Jag har ett fantastiskt team av människor; min koordinator Mikaela och mina visningsvärdar Valleri och Masomeh. Jag är helt övertygad om att de tillsammans med Beatrice kommer förvalta och ta hand om området på bästa möjliga sätt. Sen kommer jag nog inte kunna hålla mig borta helt – det finns en stor risk för lite gästspel.

Bortsett från att förbereda familjen för en ny medlem, hur spenderar du helst din lediga tid? 
– Jag är en väldigt familjekär person så jag spenderar mycket tid med mina nära och kära. Det är hos vänner och familj som jag hämtar min energi. Sen tränar jag en hel del thaiboxning också, i alla fall innan graviditeten. Det passar mig perfekt! Det funkar lite som yoga för mig, jag blir totalt avskärmad från allt annat och fokuserar bara här och nu.

Som en expert på Kungsholmen - har du efter alla år av möten, research och kaffepauser funnit några extra speciella pärlor? Om vi bortser från alla fina bostäder då. 
– Absolut! Restaurang Hong Kong har blivit lite av en favorit. Den första kinarestaurangen som öppnade i Sverige faktiskt. När man kommer in här så känns det verkligen som om man kliver in i en helt ny värld. Och fantastiskt god mat är det också! Restaurangen drivs av ett helt underbart par som skapar sådär härligt familjär och gemytlig stämning. Det bara går inte att bli besviken efter ett besök här. En annan favorit är Kungsholmen glassfabrik. Jag älskar glass! Deras mynta- och limeglass går inte av för hackor. Funkar lika bra året runt! Hit går jag ofta med både kunder, kollegor och vänner. Sen har vi ju Wilmers Kaffebar. Här känner jag mig alltid hemma.

Vad kommer du att sakna mest nu då? 
– Pulsen! Det är ett högt tempo vilket jag gillar, men det kan ju hända att pulsen inte uteblir helt på hemmaplan heller. Med en baby och ett nytt hus på gång. Sen kan det säkert bli en och annan kaffe hos både kunder och kollegor. Man vill ju ändå hålla sig lite à jour, avslöjar Rebecka.

Publicerad: 22.09.17

Tillbaka till toppen