”Vi är ett jäkligt bra team”

Peter Rehn har arbetat som fastighetsmäklare under nio år, är jurist i grunden och har en lång karriär bakom sig inom marknadsföring och försäljning. Hans bakgrund har visat sig vara en bra kombination om man ska lyckas i branschen. Idag är han en av fyra partners som driver det nya Täby-kontoret.

Peter Rehn har arbetat som fastighetsmäklare sedan 2011 och har fram till idag sålt bostäder för över en miljard kronor. Tidigare hade han en lång karriär inom marknadsföring och försäljning i IT-sektorn, men tröttnade och kom på att han ville sälja något han verkligen brinner för. Efter att själv ha ägt sex hus och två bostadsrätter låg det nära till hands att bli fastighetsmäklare. Peter tog därför en paus och pluggade till fastighetsmäklare i Gävle. Under studietiden blev han erbjuden arbete på Skeppsholmen Fastighetsmäkleri med ansvar för sociala medier.– Jag har alltid varit något av en ”Hemnet-knarkare” och väldigt intresserad av bostadsmarknaden. Att jobba på Skeppsholmen Fastighetsmäkleri var kul för att där fick jag sälja bostäder jag inte har råd att köpa själv. Efter nio år kände jag dock att det var dags för ett miljöombyte, så när jag i våras blev kontaktad av Martin Chruzander och fick erbjudandet om att vara med och starta upp kontoret i Täby så kom det väldigt lägligt, säger Peter.

Peter har under de senaste 25 åren bott på olika adresser i Täby och Vallentuna och hade en önskan om att kunna arbeta mer lokalt. Fördelarna är flera, exempelvis att han har stor kunskap om området samt den enklare logistiken som gör att han kan hålla en väldigt hög servicegrad gentemot kunderna. Han har också märkt en ökad efterfrågan av lokala mäklare hos säljarna själva. Många säljare ställer frågan hur många bostäder han har sålt i området tidigare. Då är det svårare att vara sällansäljare i ett område, annat än när det gäller den typen av bostäder som inte har sina lokala köpare.

Vad är det kunderna uppskattar hos dig som mäklare?
– Att jag är tillgänglig och att arbetet alltid blir rätt utfört. Jag brukar också få höra att jag har ett stort engagemang. Jag har under årens lopp nog gjort alla fel man kan göra som husägare och har därigenom fått mycket kunskap den hårda vägen. Detta gör att jag med hög trovärdighet kan ta frågor från ängsliga husköpare på volley. Om man aldrig har bott i hus själv blir det mer komplicerat, säger Peter.

Att husförsäljningar är det Peter brinner för mest råder det inga tvivel om. Han uppskattar att åtta av tio försäljningar han gör är hus och radhus.

Hur ser du på ert team i Täby?
– Vi är ett jäkligt bra team. Nu är det mycket upp till oss vad vi kommer att göra av det här. Martin Chruzander har plockat in rätt människor. Vi fungerar väldigt bra tillsammans och kompletterar varandra. Vi har olika personligheter och vi har en bra kommunikation. Alla är lite äldre och har den livserfarenhet som behövs för att diskussionerna ska baseras på kunskap snarare än på tycke och känsla, säger Peter.

Vilken är din roll?
– Jag är nog den som har sålt flest hus i teamet och får ofta frågor gällande byggnadsteknik och fastighetsjuridik då jag är jurist i grunden. Jag kan också ge råd om det blir en diskussion efter en besiktning som är en blandning av ämnena juridik och byggnadsteknik, avslutar Peter vår intervju med.

 

Vill du kontakta Peter Rehn?
Mobil: 076-899 02 94
Mailadress: peter.rehn@erikolsson.se

Drömmer du också om att bli en EO-Företagare?
Kontakta vår tillväxtchef Maths Alvfalk redan idag:
Mobil: 070-772 73 74.
Mailadress: maths.alvfalk@erikolsson.se

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

 

 

 

 

Tillbaka till toppen